Bahan-Bahan:
2 paket biskut Marrie
1 tin susu pekat
Coklat Masak (NONA)/ Serbuk Koko/ MILO
Butter
Cara-Cara:
- Panaskan bekas di atas kuali, dan masukkan butter dan biarkan cair.
- Masukkan kepingan coklat masak ATAU serbuk koko ATAU Milo.
- Biarkan kedua-dua bahan bercampur dan cair sehingga pekat warnanya.
- Masukkan susu pekat mengikut sukatan masing-masing. Peringatan: Satu tin akan menyebabkan kek terlalu manis. Tambahkan manis dalam senyuman, bukan makanan ^_^
- OK siap. Di sini ada dua pilihan samada untuk masukkan biskut ketika coklat masih panas supaya bisukt menjadi lembut. ATAU biarkan coklat sejuk sebentar untuk menghasilkan kek rangup sedikit.
- Masukkan biskut dengan mematahkannya
sesuka hatisama ada besar atau kecil. - Gaulkan semua sehingga sebati, sehingga tiada lagi coklat yang tidak bertemu biskut..
- Sediakan pelbagai besar. Dan masukkan serta ratakannya di dalam bekas yang disediakan dengan kemas.
- Kemudian, terpulang untuk letakkan hiasan di atas kek dengan taburan chocolate rice, atau chocolate syrup supaya hasilnya lebih menarik.
- Biarkan di dalam peti sejuk.
Selamat Menikmati ^______^
No comments:
Post a Comment